H I R D E T É S

Szeged hírek

Az SZTE és a Pfizer működik együtt

Az SZTE és a Pfizer működik együtt

A legkorszerűbb terápiákhoz juthatnak hozzá a páciensek annak az együttműködési megállapodásnak köszönhetően, melyet Szegedi Tudományegyetem kötött a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft.-vel.

Az együttműködés célja a gyógyszeripari kutatás-fejlesztések elősegítése, ezáltal pedig a hazai betegek gyógyulásának támogatása. A klinikai kutatás terén kialakított együttműködés növeli az SZTE kutatási és fejlesztési kapacitását, és hozzájárul a klinikai gyógyszervizsgálatok számának emeléséhez. Az SZTE 2018 októberében nyerte el a Pfizer Inspire klinikai vizsgálóhely minősítést, ezáltal a gyógyszeripari cég kiemelt hálózatába került.

 

Együttműködési megállapodást kötött az SZTE és a Pfizer

Az együttműködés célja a gyógyszeripari kutatás-fejlesztések elősegítése, ezáltal pedig a hazai betegek gyógyulásának támogatása

 

Az induló klinikai vizsgálatokat a cég első körben e vizsgálóhelyeknek ajánlja fel, így a megállapodás eredményeképpen jelentősen növekedhet Szegeden a Pfizer által szponzorált klinikai vizsgálatok száma. Az SZTE-n már 35 sikeres vizsgálatot folytattak, a jövőben pedig 11 új klinikai vizsgálat indulhat, döntően az onkológia és a szisztémás gyulladások területéről. A megállapodásnak köszönhetően a betegek a legkorszerűbb és leginnovatívabb terápiákhoz jutnak hozzá, jóval azelőtt, hogy azok közforgalomba kerülnének.