H I R D E T É S

Szeged hírek

Az aszimmetrikus kád előnyei

Az aszimmetrikus kád előnyei

Mikor és miért jó, ha aszimmetrikus kádat választunk a fürdőszobába? Sok olyan tulajdonsága van ennek a kádtípusnak, amiről elsőre nem is gondolnánk, hogy fontos szempont lehet a döntés során.

A kád kiválasztásánál általában a legelső és elemi szempont magának a fürdőszobának a mérete. Ugyanis hiába szeretnénk egy gyönyörű és impozáns szabadon álló kádat, ha nem fér el a helyiségben. Ezután jöhet a személyes vágyunk. Kádfürdőzés vagy zuhanyzás? Ha inkább a gyors tusolás hívei vagyunk, akkor is érdemes a kád mellett döntenünk, mert egy kádparaván felszerelésével a zuhanyzás is megoldható benne, illetve ki tudja, lehet, hogy a későbbiekben mégis úgy alakul, hogy a kád a praktikusabb választás.


Mit kell tudni az aszimmetrikus kádakról?


Elsősorban azt, hogy a legnagyobb előnye, hogy a kisebb méretű fürdőszobákba is befér. Kialakításának köszönhetően megkülönböztethetünk szögletes és ívelt formájú kádakat, amelyek valójában mind aszimmetrikus sarokkádnak minősülnek.


Ugyanis az aszimmetrikus kád olyan, amit beállíthatunk a fürdőszoba sarkába, ám hossza és szélessége eltér a sarokkádak méretől. Félúton van a szögletes és a sarokkád között.


Mindent az aszimmetrikus sarokkádról


Aszimmetrikus sarokkád választás során a méret nem lehet akadály. A RAVAK kínálatában 75 cm szélességtől és 140 cm hosszúságtól kezdődnek, ezek a kisebb fürdőszobába való méretűek, például az Avocado kád kialakításának köszönhetően annyira helytakarékos, hogy még a mosdó is belóghat fölé. A nagyobb fürdőbe például egy 196 x 139 cm-es LoveStory II kádat ajánlunk.


Gyönyörű asszimetrikus sarokkád


Ugyanakkor nem is gondolnánk, de a helytakarékosság mellett sokaknak fontos szempont lehet, hogy egyes aszimmetrikus sarokkádak, mint például a Rosa, az Avocado, vagy épp a BeHappy koncepció darabjai jobbos és balos kivitelben egyaránt kaphatóak. A sarokkádak anyaga akril, amely mechanikailag és kémiailag is ellenálló, gyorsan felmelegszik és nagyon jól tartja a hőt, így lassan hűl ki a kádban a fürdővíz.


Ismerjük meg közelebbről a sarokkádak típusait!


A cseh tervező, Krystof Nosál, megalkotta a 10° koncepciót, azaz a klasszikus kád 10 fokos elforgatásával izgalmas aszimmetrikus kádat alkotott.


A ROSA II kád a nemzetközileg elismert Storz Design műhelyéből származik, egyedülálló formájához tökéletesen illeszkedő előlap tartozik, amely karaktert ad a kádnak és ezzel a fürdőnek is. A ROSA II koncepcióból további fürdőszoba bútorokat is választhatunk hozzá.


A klasszikus Chrome koncepcióban is találunk aszimmetrikus sarokkádat, melynek stílusa időtálló és elegáns. A LoveStory II méretéből adódóan kétszemélyes, különlegessége, hogy modern, szív alakú formában is kapható, mellesleg az egyik legkeresettebb modell a RAVAK választékában.


A szögletes aszimmetrikus kádakra is a letisztult formavilág a jellemző, amely éppúgy modern és minimál, mint amennyire praktikus a plusz tárolóhelyeknek vagy épp a helytakarékosságnak köszönhetően. Ilyenek a 10°, az Avocado és a BeHappy II aszimmetrikus akril sarokkádak.