H I R D E T É S

Szeged hírek

A tíz éve felújított Reök-palota jubileumáról is megemlékezik idén a Szegedi Szabadtéri Játékok

A tíz éve felújított Reök-palota jubileumáról is megemlékezik idén a Szegedi Szabadtéri Játékok

A jubileumi év programjai január 31-én indulnak, amikor a szecessziós palota előtti teret elnevezik az épület tervezőjéről, Magyar Edéről. A központban a tervek szerint az évforduló alkalmából két nagyon népszerű, világhírű művész alkotásaiból nyílik majd kiállítás.

A Regionális Összművészeti Központ a nyári nagyszabású szabadtéri előadásokkal ellentétben szobaszínházi vagy független színházi törekvéseknek ad helyet. Az épületben új stúdiószínházi termet alakítottak ki, a befogadott produkciók mellett pedig az intézmény saját sorozatot is indított. A rendkívül népszerű produkciók folytatásaként nyáron Újszegeden már nagyszínpadi bemutató készül. 

 

Szegedi Szabadtéri Játékok

Idén is visszatér a színpadra a Mamma Mia! musical

 

A Szegedi Szabadtéri Játékok évada operabemutatóval indul, Puccini Toscáját tűzik műsorra. Visszatérnek a Dóm téri színpadra az olyan népszerű produkciók, mint a Mamma Mia!, a tavaly sikert arató korai musical, az Ének az esőben, melyet egy új Shakespeare-bemutató, A vízkereszt, vagy amit akartok követ. Az év sokak által várt musicalje A Notre Dame-i toronyőr európai premierje lesz a Budapesti Operettszínházzal koprodukcióban. Az évad idén a szokásosnál tovább tart, augusztus 24-én az Ajándékkoncerttel zárul.