H I R D E T É S

Szeged hírek

A kedvező hitelek pörgetik a használtautó-piacot

A kedvező hitelek pörgetik a használtautó-piacot

A hazai autóvásárlók jellemzője, hogy inkább a használt és olcsóbb autót keresik, mint az újakat. Fontos tudni, ha autóvásárláson törjük a fejünket, akkor a jelenlegi kedvező kölcsönökkel könnyedén beszerezhetjük jövőbeni kedvencünket.

A német autókba helyezzük a bizalmunkat


A tavalyi évben másfélszer annyi használt példány kelt el a piacon, mint újonnan kínált. 2012 óta évről évre növekszik az ilyen import autók száma. A német autókat sokan választják akkor is, ha másodkézből érkeznek: dobogós volt 2017-ben a népszerűségi listán a Volkswagen Golf és a Passat is. 

 

A behozott használt autók közt évekig a BMW 3-as sorozata volt a kedvenc - tehát ‘presztizsautóra’ költöttek a legszívesebben a vevők -, ma már inkább szerényebb típusokat választ a többség, a fő, hogy megbízható legyen és újabb évjáratú.


A kedvező hitelek pörgetik a használtautó-piacot


Ami azért is kedvező jelenség, mert a korszerűbb (csak pár éves) járművek motorja takarékosabb és környezetkímélőbb. A környezettudatos gondolkodás ha szerényen is, de terjedőben van idehaza: erre utal, hogy az új autók közt is megnégyszereződött az elektromos autók száma.


Jót tenne több új autó a piacnak és a környezetnek


A szakértők szerint kedvezőbb lenne, ha az eladott új autók száma meghaladná a használtakét - az lenne a legoptimálisabb, ha háromszor több futószalagról legördülő példány kelne el, mint régi. Ám ehhez egyelőre nem igazodik honfitársaink pénztárcája. Nagyban segíti mind a másodkézből vett, mind az új autók vételét, hogy elérhetők olyan lehetőségek, mint az autólízing vagy a személyi kölcsön. Főleg ez utóbbit érdemes fontolóra venni. hiszen akár önerő nélkül, kezes és fedezet hiányában is felvehetők ezek a kölcsönök, melyek THM-je sokat esett az utóbbi években. Ma már nem hazardírozunk az anyagi biztonságunkkal, ha kölcsönt veszünk igénybe.

 

Persze lényegesen könnyebb hitelből megvenni egy használt járművet: egymillió forintért már jó állapotú kocsit is kaphatunk, és egy hosszabb futamidővel szerényebb jövedelem mellett is vállalható törlesztőrészletet fogunk fizetni havonta.

 

Érdemes alaposan körülnézni a piacon, mert hatalmas különbségek lehetnek az ajánlatok között. Az is sokat számíthat, hogy minimális ügyintézéssel, gyors kiutalással kaphatjuk meg a személyi kölcsönt. Ez utóbbi akkor lehet különösen fontos, ha kinéztünk egy használt autót és nem szeretnénk, ha orrunk elől vinnék el.

 

Bárhogy is döntünk, felelőségteljesen tegyük, hiszen hosszútávon csak így kifizetődő!