H I R D E T É S

Szeged hírek

2019-re megújul a szegedi Odessza városrész

2019-re megújul a szegedi Odessza városrész

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 820 millió forintos uniós támogatásból kezdődött meg a szegedi Odessza városrész köztereinek, közösségi tereinek és zöldterületeinek rehabilitációja.

A közlemény szerint a kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárás nyerteseként a HPQ Plus Kft. és az Alapközmű Kft. alkotta konzorcium végzi. A város legrégebbi lakótelepén 2019 tavaszára új zöldterületeket alakítanak ki és a régi park is megújul. Olyan rendszert telepítenek, amely az egész park öntözését biztosítja majd. 

 

Megkezdődött Szegeden az Odessza városrész rehabilitációja

Megkezdődött a szegedi Odessza városrész köztereinek, közösségi tereinek és zöldterületeinek rehabilitációja

 

Az aktív kikapcsolódást segítő fejlesztésként bővülnek és megszépülnek a sétányok, a játszóterek, a sportpályák, és kültéri fitneszpálya is épül. Megújítják továbbá a helyi kispiacot. A zöldfelületek jobb elérhetősége érdekében új járdákat és gyalogátkelőhelyeket hoznak létre, valamint akadálymentesítik az autóbuszmegállókat, kerékpártárolót telepítenek és korszerűsítik a világítást. Új tanösvény mutatja majd be a környék természeti és helyi értékeit - áll a közleményben.

 

MTI/T.D.