H I R D E T É S

Szeged hírek

170 millió a Szegedi Közlekedési Társaságnak

170 millió a Szegedi Közlekedési Társaságnak

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester az autómentes napon közölte, hogy az önkormányzat idén 170 millió forinttal támogatja a Szegedi Közlekedési Társaság járműrekonstrukciós programját, melynek keretében a szegedi trolibuszflotta két saját építésű, alacsonypadlós, klimatizált járművel bővült.

A járművek folyamatos cseréjét és felújítását az elhasználódás és az utazási igények folyamatos változása teszi szükségessé, valamint alapszintű elvárás ma már, hogy a tömegközlekedés járművei alacsonypadlósak és klimatizáltak legyenek. Ezt az igényt igyekszik kielégíteni a rekonstrukciós program - fejtette ki az alpolgármester. 

 

170 millió forint a Szegedi Közlekedési Társaságnak

Két új felújított trolibusz állt forgalomba Szegeden

 

Németh Zoltán Ádám, az SZKT munkatársa elmondta, hogy fokozatosan vonják ki a forgalomból a régi magaspadlós trolibuszokat, az új járművek 11,6 méter hosszúak, 71+1 személyes trolik. A teljes felújítás 77 millió forintba került, ez mintegy fele a hasonló trolibuszok piaci árának. A troli várhatóan több mint egy évtizedig szolgálja majd az utazókat, annyi ideig, mint egy új jármű két nagyfelújítás között - tudatta a szakember, hozzátette, a tervek szerint az év végén egy, jövőre pedig további két ilyen trolibusz készül Szegeden.

 

/T.D.