H I R D E T É S

Oktatás

Nemzetközi nyelvtanulás: ismerd meg a világot!

Nemzetközi nyelvtanulás: ismerd meg a világot!

A nemzetközi nyelvtanulás megszámlálhatatlanul sok előnnyel bír napjainkban. Nem véletlen, hogy sokan érdeklődnek a külföldi ösztöndíj programok iránt és az olyan lehetőségek után, melyek idegen kulturális és nyelvi környezetben kínálják a fejlődés, és a tapasztalás élményét.

A statravel.hu szerint a jótékony célú szervezeteknél történő munkavégzés minden korábbinál népszerűbb a fiatalok körében, ugyanis a közösségi projektekben történő részvétel és a nemzetközi nyelvtanulás lehetősége együttesen sokat hozzáad a majdani munkaerő-piaci értékhez.

 

Nemzetközi nyelvtanulás Kambodzsában

 

A nyelvtanulás napjainkban szinte nélkülözhetetlen, hiszen legyen szó akár hazánkban történő elhelyezkedésről, karrierépítésről, vagy külföldi munkavállalásról és boldogulásról, legalább az angol nyelv ismeretére mindenképpen szükség lesz. De mi a helyzet akkor, ha más nyelveket is szeretnél magadévá tenni?

 

Hol tanulhatnál hatékonyabban, mint élő nyelvi környezetben? Több alapítvány és jótékony munkákat szervező cég kínálja ma már a világ minden táján azokat a lehetőségeket, melyeknek köszönhetően nem csak a nyelvismeret terén fejlődhetsz, hanem személyiséged is gazdagíthatod. Sokan nem tudják, de a jótékony célú programokért fizetni kell, hiszen csak így valósítható meg a biztonságos, megfelelő színvonalú szállás és ellátás a választott célországban. Ha közeli úti célban gondolkodsz, akkor az európai országok egyike lehet a jó döntés.

 

A nagy kalandot keresők viszont akár Kambodzsában is próbára tehetik kitartásukat, nyelvtudásukat és emberi hozzáállásukat. A Camp Borne névre hallgató program például nem csak a nemzetközi nyelvtanulás lehetőségét kínálja, hanem életre szóló élményeket is Maláj-Borneó északi Sabah tartományában.

 

Akár 3 hónap külföldön

 

Mennyi volt a leghosszabb idő, amit a családtól és a barátoktól távol töltöttél? Ugyan a felsőoktatásnak köszönhetően legtöbben már 18-19 évesen elszakadunk otthonról és megtapasztalhatjuk az egyedül élés jelentette kihívásokat, de a külföldi önkéntes munka egészen más terület.

 

A részben nemzetközi nyelvtanulás szempontjából is kitűnő választás ideálisnak bizonyul mindazok számára, akik a megszokott karrierépítés, családalapítás és hétköznapi taposómalom helyett valami újat, izgalmasat próbálnának ki. Mindegy, hogy azért döntesz így, mert még nem tudod, melyik a Te utad, vagy magánéleti konfliktusok miatt hagynád magad mögött a korábbi életed egy időre, akár több hónapos külföldön tartózkodás mellett is leteheted a voksot.

 

Egzotikus tájak, idegen kultúrák

 

Turistaként legtöbbször csak végigrohanjuk a felkeresett városok nevezetességeit, és nem sikerül igazán megismerni a kultúrát és az ott élő embereket. Egy-másfél hét nem sokra elég. De belegondoltál már abba, mennyi lehetőséggel találkozhatnál akkor, ha ennél több időt töltenél a célállomáson?

 

A jótékony célú programokban való részvétel a világ olyan szegleteit tárhatja fel előtted, amelyeket turistaként szinte biztosan nem ismerhetnél meg. A környezet-és természetvédelmi célok, a rászorulók megsegítése vagy például az állatgondozás olyan feladatok, melyeknek köszönhetően többet megtudhatsz saját magadról és egészen más emberként térhetsz vissza a hétköznapokhoz.

 

A nemzetközi nyelvtanulás lehetősége egyértelműen elősegíti majd az itthoni elhelyezkedést, de sokan nem csak ezért választják a felsorolt külföldi programokat. Saját magad megismerése, céljaid tudatosítása vagy éppen a lelki terhek letétele mind elérhetőek a választható elfoglaltságoknak hála.