H I R D E T É S

Divat

Mit árul el rólad az órád? A tökéletes férfi karóra kiválasztásának titka

Mit árul el rólad az órád? A tökéletes férfi karóra kiválasztásának titka

Bár nem a külső számít, hanem a belső értékek, óhatatlan, hogy először ne azt nézzük meg a másikon, hogy néz ki. Fiatalon először a fiúk cipőjét vizslatták meg a lányok, meg az együtteses pólót.

Bármennyit is változik a divat és lesznek lazábbak az öltözködési határok, a férfiaknak mégis kevesebb választási lehetőségük van a ruhadarabok tekintetében. Persze ma is mindenki ki tudja alakítani a saját, egyéni stílusát, a kiegészítők terén sokkal nagyobb a kínálat, főleg a táska, napszemüveg és férfi karóra tekintetében.

 

Stílus evolúció

 

Ha egy jól felismerhető szubkultúrában mozogtunk fiatalként, például minden napra jutott egy Metallica póló, és headbangeltünk lobogó hosszú hajjal egy Tankcsapda koncerten, ma pedig már mérnökinformatikusként dolgozunk egy nagyvállalatnál, lehet, hogy felvehetjük az öltöny alá még azt a pólót, de lehet, hogy tiltja a vállalati szabályzat. Szóval ki is nőhetünk a rocker, metálos korszakunkból, vagy épp a körülmények miatt kell máshogy öltözködnünk.

 

Tehát a lényeg, hogy változhat az ízlésünk és a stílusunk, ami teljesen természetesen. Ugyanakkor közben megtarthatjuk és teret engedhetünk személyiségünk nem mindig látható jegyeinek. Például, hogy életünk végéig retro gamer rajongók leszünk, és a számológépes Casio óra egyrészt emlékeztet minket erre, míg maga az óra a mai napig menő és büszkén viseljük is.

 

A férfi karóra, mint a stílusunk tükre

 

A férfi karóra divatban is a nagy divatmárkák tervezői által megálmodott darabok mutatnak irányt. A luxusórák örök darabok, de aki nem engedhet meg magának több milliós férfi karórát, az is megtalálhatja a leginkább hozzá illő darabot.

 

  • Klasszikus és elegáns férfi karóra

 

A mindennapokra és különleges alkalmakra érdemes egy-egy a klasszikus eleganciát megtestesítő férfi karórát beszerezni, még akkor is, ha elsőre nem ez a hozzánk passzoló stílus. Egy fekete vagy barna bőrszíjas vagy teljesen fém kialakítású, ezüstözött vagy aranyozott, kristályüveges, visszafogott, de karakteres óra öltöztet, és bármikor megjelenhetünk benne, ha reprezentálunk kell.

 

  • Sportos férfi karóra

 

Könnyedebb stílusú, de markáns és határozott megjelenésű férfiak számára a sportos karóra jó választás lehet. Többféle színben is kaphatóak, a bátrak elmozdulhatnak a kék, fekete, barna színek bűvköréből.

 

Sportos, de időtálló stílusú férfi karóra

 

  • Modern és/vagy különleges

 

Ha olyan férfi karórát választunk magunknak, amely az előbbi két kategóriába nem fér bele, azt titulálhatjuk modernnek vagy különlegesnek, holott valójában inkább a karakteres szót lenne rá jó használni. Ugyanis a fenti két kategória darabjai is modernek, ezért ezalatt inkább az izgalmas anyagválasztást emelnénk ki (például fa, újrahasznosított vinyl) és a formatervezők által megálmodott számlapot.

 

Talán az lenne a legjobb döntés, ha úgy választanánk a stílusunkhoz passzoló karórát, hogy többféle alkalomra különbözőket tudjunk viselni. Hiszen ahogy többféle cipőnk, úgy többféle óránk is lehet!